Receptek a Roxfortból
Miféle finomságokat főzhetnek a házimanók Roxfort féltve őrzött konyhájában? Íme néhány recept, ahogyan én elképzelem:
Mézesfalás
Készítsd el a mézeskalács alapanyagait, majd keverj hozzá 2 dl tejet. Adj hozzá egy kis mézben és tejben forralt áfonyalekvárt.
Mikor ezt elkészítetted, kerek vagy más formában 25 percig süsd! Jó étvágyat!
Barnasüti
Hozzávalók:
7 dkg vaj 15 dkg cukor 25 dkg liszt 1 sütőpor 4 dkg kakaó 3 dl tej 2 kanál tejföl
Az egészet egybeöntjük és megkeverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk és megsütjük. Ha kész, meg lehet kenni egy kevés lekvárral.
Voldemort kedvence
Hozzávalók:
- 1 db 1,5 literes szőlőlé (borszőlő) - 1 kis pohár vörösbor - 1 evőkanál cukor - 1 kiskanál méz
A szőlőlébe beleöntöm a cukrot, majd megkeverem. Keverés közben beleöntöm a mézet, majd a bort is. Ezt 1 perces intenzív keveréssel jól összekeverem, aztán közepes lángon felforralom, majd a hűtőben fél óráig hűtöm. Ezután kiteszem szobahőmérsékletre, és amikor megfelelő hőmérsékletű, már fogyaszthatom is!
Házimanó-süti
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor - 15 dkg vaj vagy margarin - 2 tojás - 30 dkg liszt - 1 sütőpor(20g) - 5 dkg darált dió - málnalekvár - só
A cukrot vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütőport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiskanál vagy nyomózsák segítségével apró halmokat rakunk egymástól távolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon sárgásra sütjük. A kihűlt sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.
Boszorkánykoktél
Hozzávalók:
- tej - cukor - 1 vaníliarúd - tejszínhab - fahéj
A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.
Boszorkánysüti
Hozzávalók:
- 30 dkg háztartási keksz összetörve - 10 dkg mazsola - 10 dkg dió durvára vágva - 1 kocka Ráma - 2 egész tojás - 20 dkg kristálycukor - 3 evőkanál kakaó - minyonpapír
A kekszet, diót, mazsolát összekeverjük. Aztán egy másik edényben a Rámát felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így elkészült masszát felrakjuk a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis ideig kell főzni, aztán levesszük, és az egészet ráöntjük az elején összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba. Jó étvágyat!
Mrs Weasley sütije
Hozzávalók:
- 100 g liszt - 1/2 csomag sütőpor - 100 g reszelt csoki - 50 g darált dió - 60 g cukor - 60 g margarin - 1 tojás - 1 evőkanál kakaó - kicsi tej
Keverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki, és süsd meg!
Ghúl-koktél
Hozzávalók:
- málnaszörp - Bolero áfonyás italpor - víz - jégkocka
A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába. Keverjük bele az italport. Öntsünk fel vízzel, és dobjunk bele a jégkockákkal. Bár tényleg hasonlít a vérhez, azért finomabb!
Vajsör
Hozzávalók:
- 20 gramm vaj - Root sör (édes, alkoholmentes angol sör) - kávétejszín
A vajat megolvasztjuk, a sört egy kicsit felmelegítjük, és alaposan összekeverjük őket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt szeretnénk, hozzáadhatunk kávétejszínt.
Töklé
Hozzávalók:
- sütőtök - méz - almalé vagy tej - őrölt szerecsendió vagy fahéj
Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel lefele tedd a sütőbe egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejét, hagyd kihűlni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!
Tökös derelye:
Hozzávalók:
40 dkg liszt 2 tojás 10 dkg zsír 10 dkg morzsa 10 dkg cukor 1 dkg só 20 dkg tökpüré
A zsírban világosra pirítjuk a morzsát, félretesszük. A lisztet, tojást, cukrot és a sót összegyúrva tésztát csinálunk, és vékonyra nyújtjuk. A tészta felét sodrófával bejelöljük. Az egyik felére 3 cm-enként tökpüré halmokat rakunk. Köztük tojásfehérjés kenőtollal megkenjük. A tészta másik felét ráborítjuk az előzőre. A halmok között rácsosan benyomkodjuk, és utána derelyeszaggatóval kiszaggatjuk. A kockák széleit nyomkodjuk meg. Főzzük meg őket, és forgassuk meg a pirított morzsában.
Mézbor:
Hozzávalók:
5 dl vörösbor pár szem szegfűszeg és szegfűbors 1 tk. méz
A bort felforraljuk. Egy teatojásba, vagy filterbe belerakjuk a fűszereket. 10 percig bennehagyjuk. Ha a bor már csak langyos, hozzákeverünk egy teáskanál mézet.
Szerelmi bájital
Hozzávalók:
1 dl õszibaracklé kb. 4 kupaknyi koktélcseresznye leve egy kevés lime, vagy limelé pár csepp cherry's garrone
A díszítéshez: pár szem koktélcseresznye barnacukor (kristálycukor is tökéletesen megfelel)
Összeturmixoljuk a hozzávalókat. Félretesszük és a következőképpen díszítjük a poharat(mindegy, hogy talpas vagy sima): bevizezzük a peremét, majd a cukorba mártjuk. Ezután óvatosan beletöltjük az italt és beledobjuk a cseresznyeszemeket. Ennek a koktélnak egy fiú sem tud ellenállni, csakúgy, mint a készítőjének... /a receptet köszönöm Orsinak!/
Hagrid szülinapi málnatortája (nem csak Harrynek)
Hozzávalók:
egy tepsi piskóta(alaprecept szerint készítve) 20 dkg málna(+pár szem a díszítéshez) 1 dl málnalé(szörpből is készíthető) 3 dl tejszín cukor
A piskótát vízszintesen 3 részre vágjuk. A málnát a tejszínnel és a cukorral összetumixoljuk, majd az így kapott krémmel a legfelső kivételével megkenjük a piskóta-lapokat és egymásra rétegezzük. Cukrot melegítünk és még időben málnalével öntjük le. Az így készült mázzal megkenjük a torta oldalát és a legfelső lapot, melyet pár málnaszemmel is továbbdíszíthetünk. Szülinapi változat: 2-féle mázat készítünk,vagyis az egyikbe erősebb színezéket teszünk és ezzel formálunk szöveget(1 kilyukasztott zacskó segítségével) a torta tetejére miután a világosabbal az egészet megkentük. Következésképpen a sötétből kevesebb kell. Javasolt felirat: Boldog szülinapot!
Tudsz még receptet? Írj nekem!
|